MICRODERMABRASIE

MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naar mate we ouder worden vertraagt dit proces en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door bijvoorbeeld de huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Om de afvoer van de dode huidcellen te versnellen en tevens de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt binnen de dermatologie en de huidtherapie veelvuldig gebruik gemaakt van de techniek microdermabrasie voor de volgende indicaties:

  • Futloze, droge en ruwe huid
  • Pigmentvlekken (niet hormonaal)
  • Zonbeschadigde huid
  • Actieve acne huid, vette huid
  • Acne littekens
  • Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
  • Verstopte, vergrote poriën
  • Littekens
  • Striae
  • Rokershuid

De werking

De huid wordt door middel van (niet chemische) 100% zuivere microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. De krachtige apparaat ‘Ultrapeel’ kan worden ingesteld op verschillende standen en aangepast worden aan het huidtype en verschillende indicatie. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid raakt beter doorbloed en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht. Afgezien van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

huid1 huid2

Verschillende dieptewerking

Niveau I: Verwijdering van oppervlakkige dode huidcellen.

De huid kan enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gezeten.

Niveau II: Diepe behandeling van de opperhuid (tot de lederhuid).

Dit is een diepere behandeling welke uitgevoerd wordt bij een dikkere huid of indien er een agressievere behandeling nodig is.

Niveau III: Diepe behandeling tot op de lederhuid.

Agressieve behandeling waarbij de huid wordt verwijderd tot in de levende huidcellenlaag. Hierbij zullen puntbloedingen zichtbaar zijn.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?
Na de behandeling is de huid rood en kunnen er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt of u flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.

Behandelcombinatie
Microdermabrasie kan zeer goed gecombineerd worden met de Fractional CO2 laser of met een fruitzuur peeling (AHA). Bij sommige huidaandoeningen kan dit een nodige aanvulling zijn.

Aantal behandelingen
Elke peeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aan laten voelen.Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waar mee behandeld kan worden. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke 2 weken te herhalen. Gemiddeld zijn er 5 tot soms 12 behandelingen nodig. Wij zullen het behandelplan passend maken bij uw wensen.

Voorbereiding
Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied, geen laser- of IPL behandeling. De huid mag geen diepe bruining van de zon/zonnebank hebben.

Na de behandeling
U kunt de huid kalmeren en herstellen met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot 3 dagen na de behandeling mogen er geen retinoiden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruikt worden.

Mogelijke complicaties
Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering.Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten en vergoeding
De vergoedingen voor deze behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acne gerelateerd is, kunt u mogelijk hiervoor met een aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komen.