acne

Praktijk Mooi! is een erkende praktijk voor de behandeling van acne. Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt, maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald. Acne kan voorkomen op elke leeftijd. Het is een misverstand dat dit alleen voorkomt bij pubers. Ook kan acne op verschillende plaatsen voorkomen bijvoorbeeld schouders rug en borst.

Acne is een veel voorkomend probleem: 85-100% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Aan de basis van het ontstaan van puistjes of acne ligt een overmatige talgproductie. Wanneer het talg niet gelijkmatig kan afvloeien ontstaat, er mede onder invloed van opstapeling van oude huidcellen, een verstopte porie. De bacterie propionibacterium acnes zorgt voor een ontsteking in die verstopte porie en dit resulteert uiteindelijk in het ontstaan van een puistje.

We werken altijd vanuit een behandelplan dat we samen met u opstellen. Dit plan bevat zowel een optimale behandeling in de praktijk als een thuisbehandeling. Hierdoor kunnen we samen met u een mooi resultaat behalen. De behandelingen worden in veel gevallen vergoedt door uw zorgverzekeraar (geen gebruik van uw eigen risico, maar vergoeding vanuit uw aanvullende polis).

acne_detail